SUP vinkit ja ohjeet

Miksi meidän SUP-laudat ovat niin kalliita?

Miksi meidän SUP-laudat ovat niin kalliita?

Viime kesänä suomenkin SUP-markkinoille saapui uusia lautamerkkejä kuin sieniä sateella. Monet lautamerkit olivat täysin uusia ja tänä vuonna sama trendi on jatkunut. Monipuoliset markkinat ovat äärimmäisen hyvä asia markkinoille usealta kantilta: monipuolisuus mahdollistaa saatavuuden jokaiselle kuluttajalle lautojen ollessa erilaisia ominaisuuksiltaan ja hinnoiltaan. Kalastajan ja Jooga-harrastajan tarpeet lautaa hankkiessa ovat täysin erilaiset. 

Lajin ollessa uusi sisältyy tähän myös huonoja puolia. Uusille harrastajille ei välttämättä ole saatavilla yhtä kattavasti tietoa uusien merkkien ja mallien ominaisuuksista ja suora vertailu voikin olla äärimmäisen hankalaa. Tässä kirjoituksessa käymmekin läpi muutamia tärkeimpiä eroja kalliiden ja edullisimpien  ilmatäytteisten lautojen välillä. Näiden tunnusmerkkien avulla on helpompi ymmärtää, mistä ominaisuuksista korkeampi hinta koostuu!* 


Aloittelija: Näin valitset itsellesi sopivan melan

Aloittelija: Näin valitset itsellesi sopivan melan

Oikean melan valinta on lähes yhtä tärkeässä roolissa kuin oikean laudan valitseminen. Oikea mela on sopivan kevyt käyttää vaikka koko päivän melonnassa, ja kestää tarvittaessa lasten rantaleikit tai koskimelonnan iskut.

Listasimme tähän tärkeimpiä seikkoja jotka kannattaa ottaa huomioon ensimmäistä melaa valitessa:


Aloittelija: Näin valitset ensimmäisen SUP-lautasi! 4 tärkeää kysymystä

Aloittelija: Näin valitset ensimmäisen SUP-lautasi! 4 tärkeää kysymystä

SUP-lautojen markkinoilla on käynyt viime vuosina kuhina. Uusia merkkejä ja malleja syntyy jatkuvasti ja suurimpien valmistajien valikoimasta saattaa löytyä jopa 300 eri lautamallia ja -kokoa! Miten siis valitset itsellesi sopivan laudan? Listasimme sinulle 4 tärkeintä askelta ensimmäisen laudan valintaan: